FreeFind  איך לחפש באתר

קביים:  האתר לסטודנטים במקצועות הבריאות

 

 ראשי  > חשבון רוקחי > תרגילים > תשובות

תשובות לתרגילים:

חישוב קצב טפטוף עירוי

(עדכון 2012)

חזרה לדף התרגילים..

 

1. ניתנה הוראה למתן עירוי נוזלים בכמות של 1500ml, בסט = 20gtt/ml,       למשך 6 שעות. כמה טיפות לדקה יקבל המטופל ?

1500 X 20/6 X 60 = 83 gutt/min.

2. קיבלת הוראה למתן עירוי נוזלים 1500ml במשך 12 שעות בסט שבו 15gtt/ml. כמה טיפות לדקה יקבל המטופל ?

1500 X 15 / 12 X 60 = 31 gutt/min

3. קיבלת הוראה למתן עירוי נוזלים 1800ml  בסט שבו 15 gtt/ml. מספר הטיפות לדקה שנקבעו: 40. בתוך כמה שעות יקבל המטופל את כל העירוי?

1800 X 15/ 40 = 675mins

675 /60mins = 11.25 hours

 

4. קיבלת הוראה למתן עירוי נוזלים 1000ml במשך 5 שעות בסט של 15gtt/ml. כמה טיפות לדקה יקבל המטופל?

1000 X 15 / 5 X 60 = 50 gutt/min.

 

5.  קיבלת הוראה למתן  120מ"ג תרופה בתוך שקית עירוי ובה 150ml נוזל, במשך 45 דקות. (סט 15 gtt/ml). על האמפולה רשום: 80mg/ml.   

א. כמה טיפות לדקה יקבל המטופל? 

150 X 15/45 = 50 gutt/min

ב. באמפולה יש 3 מ"ל. כמה תשאבי?

120 X 1/80 = 1.5ml

 

6. התקבלה הוראה למתן תרופה מסוימת במינון:   0.6mg/kg/hr בתוך עירוי נוזלים. לתוך שקית של 500ml נוזל  הוכנסו 250mg  מהתרופה.

המטופל שוקל 59 ק"ג. כמה ml  לשעה יקבל המטופל?

0.6 X 59 = 35.4mg/hr

250/500 = 1mg/2ml

35.4 X 2 = 70.8 ml/hr

 

7. ניתנה הוראה למתן  0.25gram של תרופה מסוימת בתוך שקית עירוי המכילה 150ml. (סט 20gtt/ml).  קצב הטפטוף נקבע ל 16 טיפות לדקה.

א. כמה טיפות קיבל המטופל לאחר 30 דקות?

16 X 30 = 480

ב.בתוך כמה זמן יסתיים העירוי, בקצב של 16 טיפות לדקה?

 

150 X 20/16 = 187.5mins (3.125 hr)

 

8. מטופל מקבל 40 יחידות אינסולין  IV, בתוך חצי ליטר Saline  (סט =60gtt/ml ) במשך 24 שעות.

א. כמה יחידות אינסולין קיבל המטופל לאחר שעתיים ?

40/24 = 1.66 units/hr X 2 = 3.33 units

ב. כמה טיפות לדקה יקבל המטופל ?

500 X 60/24 X 60 = 20.8 (21) gutts/min

 

9. ניתנה הוראה למתן עירוי נוזלים בכמות של 450ml, בסט = 15gtt/ml , למשך 360 דקות.

א. כמה ml לשעה יקבל המטופל ?

360mins = 6hr

450/6 = 75ml/hr

ב. כמה טיפות לדקה יקבל המטופל 

4500 X 15/360 = 18.75gutt/min (19)

10. ניתנה הוראה למתן עירוי נוזלים 2500 מ"ל למשך יממה (24 שעות), בסט של 15gtt/ml. לאחר 6 שעות העירוי נחסם.

א. כמה מ"ל קיבל המטופל בינתיים?

2500 X 15/1440 = 26gutt/min

26 X 360/15 = 624ml

ב. העירוי הותקן מחדש, טפטף למשך 4 שעות נוספות ושוב נחסם. כמה נוזלים נשארו בתכנית היומית?

26 X 240/15 = 416ml

2500 - (416 + 624) = 1460ml

 

חזרה לדף התרגילים..

הסכם שימוש באתר                                                                               ©  כל הזכויות שמורות לחנה צפריר                                                  עמוד זה נערך לאחרונה 22/08/2014